افزایش وزن

این روزها افرادی هستند که از کم بودن وزن خود رنج می برند و به دنبال افزایش وزن می باشند. در این قسمت ابتدا عوامل متعددی را برای این موضوع بررسی می کنیم و پس از آن شما می توانید با استفاده از فرم رژیم آنلاین به صورت غیرحضوری و یا به صورت حضوری و انجام تست آنالیز بدن افزایش وزن خود را به صورت اصولی انجام دهید.

به چه افرادی لاغر می گوییم؟!

شاخص توده ی بدنی یا BMI نسبتی است که از تقسیم وزن به مجذور قد بر حسب متر به دست می آید. اگر شاخص توده ی بدنی فردی از عدد ۱۸/۵ کمتر باشد یعنی فرد دچار کم وزنی و یا لاغری است. در این قسمت ابتدا عوامل لاغری را معرفی می کنیم و پس از آن به تنظیم یک برنامه ی غذایی اصولی جهت افزایش وزن می پردازیم.

با وارد کردن مقدار قد و وزن خود در قسمت زیر می توانید شاخص توده ی بدنی خود را محاسبه کنید.

BMI Calculator

ft
in
lbs
cm
kg

عوامل لاغری:

عوامل لاغری
عواملی که منجر به کاهش وزن می شود

 

بیماری‌ها و شرایط متعددی وجود دارند که می‌توانند منجر به کاهش وزن شوند که با شناخت و بررسی آنها راحت‌تر می توان مشکل کم وزنی را حل نمود.
یکی از این عوامل، اختلالات هورمونی و پرکاری تیروئید می باشد که در نتیجه ی آن متابولیسم بدن از حد طبیعی بالاتر رفته و منجر به کاهش وزن می شود.
با انجام آزمایش خون می توان سلامت غده تیروئید را بررسی نمود و در صورت اختلال با مصرف دارو زیر نظر متخصص غدد این به هم خوردگی متابولیسم را اصلاح نمود. و پس از اصلاح وضعیت هورمون ها، برنامه غذایی متناسب با شرایط را از مشاور تغذیه دریافت نمود.
اختلالات خوردن شامل بی‌اشتهایی عصبی، یکی دیگر از مواردی است که کم وزنی را به دنبال دارد و‌یکی از اختلالات روانی بسیار جدی است.
در این حالت فرد علیرغم لاغری مفرط، احساس منفی نسبت به بدن خود دارد و تصور می کند چاق است به همین دلیل از خوردن امتناع می کند و شرایط وخیم تر می شود. در این بیماری هم مداخله تغذیه و هم روانشناسی نیاز است تا مشکل به صورت اساسی برطرف شود.
برخی بیماری ها نظیر سلیاک و عدم تحمل گلوتن نیز باعث‌ کم وزنی می شوند. در این بیماری پرزهای روده‌ی کوچک آسیب دیده و در جذب مواد دچار مشکل می شوند.
وجود انگل در بدن فرد یکی دیگر از عوامل کم وزنی به شمار می آید.
برخی بیماری نظیر دیابت نوع یک در بعضی افراد سبب کاهش وزن می شود.
نکته ی بسیار مهم، در بعضی افراد کمبودهای ویتامینی و مواد مغذی سبب کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن می شود که این کمبودها باید تحت نظر متخصص تغذیه بررسی و در صورت تایید اصلاح شوند.
به علاوه کنترل استرس در برخی افراد کم وزن نیز بسیار موثر است، خیلی از افراد لاغر استرس بالایی دارند و این استرس روی دریافتی غذا تاثیر گذار است. بنابراین اگر کمبود وزن دارید، بهتر است که با متخصص تغذیه خود در مورد آن صحبت کنید تا با انجام آزمایش‌های مرتبط، احتمال ابتلا به بیماری‌ها را بررسی و رد کند و پس از آن برنامه ی غذایی شما تنظیم گردد.


چطور افزایش وزن را به روش صحیح انجام دهیم ؟

افزایش وزن
غذاهای پرکالری را برای افزایش وزن استفاده نکنید

 

اگر قصد افزایش وزن دارید، بسیار مهم است که این کار را درست انجام دهید. افزایش وزن به هر قیمتی کار درستی نیست. بعضی از افراد ممکن است کم وزن باشند اما با وجود کم وزنی، توده ی چربی بالا و توده ی عضلانی بسیار پایینی داشته باشند. و در این شرایط اضافه کردن غذاهای پرکالری سبب بیشتر شدن توده ی چربی می شود. و گاها باعث چرب شدن کبد خواهد شد. با انجام آنالیز بدن می توان بررسی کرد که آیا توده ی چربی در محدوده ی نرمال هست یا خیر.
و در صورت کمبود عضله، علاوه بر توجه به میزان پروتئین دریافتی، توصیه به انجام فعالیت بدنی بسیار راهگشاست.
مصرف آبمیوه و دونات و کلوچه، ممکن است در افزایش وزن به شما کمک کند، اما در عین حال سلامتی ‌را هم به خطر می‌اندازد. در واقع اگر کمبود وزن دارید، باید مقدار متناسبی از توده‌ی عضلانی و چربی اضافه کنید، نه فقط چربی.
بنابراین، بسیار ضروری است که تغذیه‌ی صحیح، فعالیت بدنی منظم و به طور کلی سبک زندگی سالم در پیش گرفته شود.
تنظیم یک برنامه ی غذایی اصولی، متعادل و‌ متنوع بر حسب وزن، قد، جنس، جثه، میزان و نوع فعالیت بدنی، میزان سوخت و ساز پایه و ….. که بر پایه تمامی گروه های غذایی( لبنیات، میوه ها و سبزی ها، کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها و …..) زیر نظر مشاور تغذیه باشد، شما را برای رسیدن به این هدف کمک می نماید.