تغذیه در دوران شیردهی:

‌در ۶ ماه اول زندگی، اصلی ترین و تنها منبع توصیه شده برای تغذیه کودک، شیر است و بهترین نوع شیر هم شیر مادر.
بنابراین هرچه مادر در دوران شیردهی بخورد تاثیر مستقیم بر سلامتی خودش و فرزندش خواهد داشت. ‌
مصرف مایعات فراوان در دوران شیردهی توصیه می شود. اگر بدن مادر در زمان شیردهی دهیدراته (کم آب) باشد در حجم شیر تاثیر منفی خواهد داشت.
‌ بهتر است میوه جات تازه در رژیم غذایی مادر گنجانده شود. این مواد نه تنها حجم شیر را افزایش می دهند بلکه ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن مادر و کودک را هم تامین می کنند. مصرف میوه به آبمیوه ارجحیت دارد چرا که مصرف آبمیوه زیاد سبب افزایش وزن در دوران شیردهی خواهد شد.
‌ مصرف شیر و لبنیات برای مادران به مقدار مورد نیاز توصیه می شود. اگر مادر به شیر حساس باشد و نتواند تغذیه با شیر را تحمل کند، باید منابع دیگر نظیر ماست و دوغ و پنیر را به اندازه کافی دریافت کند.
بعضی از مواد غذایی می توانند در افزایش حجم شیر موثر باشند از جمله رازیانه، انواع زیره سبز وسیاه و مصرف سبزیجاتی نظیر کاهو، خیار و ،،،.
توجه داشته باشید‌ مصرف مکملها و مولتی ویتامین ها حتما زیر نظر مشاور تغذیه انجام پذیرد. مثلا اگر مادر به هر دلیل نمی تواند به اندازه کافی شیر و لبنیات بخورد، باید از مکملهای حاوی کلسیم استفاده کند. استفاده از مایعات بخصوص آب روزی ٨ لیوان توصیه می شود.

مهمترین توصیه به مادران شیرده که موجب افزایش شیر آنان می شود، عبارت است از: استراحت و خواب کافی و دوری از استرس .
‌‌بهترین روشی که به مادران شیر ده توصیه می شود عبارت است از: استفاده از انواع میوه جات و سبزیجات فصل، استفاده از چهار نوع مواد غذائی (پروتئین ها، کربوهیدرات های پیچیده، چربی های مفید و لبنیات)
‌‌ مادران هنگام شیر دادن بهتر است که نوزاد را نوازش کنند و با عشق به او شیر دهند تا علاوه بر رشد جسمی، به رشد روانی او نیز کمک کنند.
‌و بهتر است که به نوزادان تا قبل از ۷ ماهگی، هیچ نوع غذائی را ندهند چرا که تغذیه زود هنگام در نوزادان عادی ممکن است زمینه ساز آلرژی در دوران بزرگسالی باشد.
‌هم چنین مادران در دوران شیردهی باید از خوردن مواد غذایی دارای کافئین زیاد خودداری کنند. این مواد شامل قهوه، کاکائو و چای به مقدار زیاد می باشد. مصرف چای کمرنگ یا مصرف چای نعناع توصیه می شود.