رژیم درمانی در بیماری ها

علم تغذیه یکی از علومی است که ارتباط مستقیم با پیشگیری از بیماری ها، بهبود روند درمان بیماری ها و افزایش سلامتی جامعه دارد.
با تغذیه ی صحیح و رعایت شیوه ی زندگی سالم می توان از خیلی از موارد ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون، بیماری های قلبی عروقی، نقرس، کبد چرب و ،،،، پیشگیری کرد.
به دلیل اینکه بروز خیلی از این بیماری ها، ارتباط مستقیم با افزایش توده ی چربی بدن دارد.
اما ببینیم در موارد ابتلا به بیماری، نقش تغذیه تا چه میزان پر رنگ است.
اهمیت تغذیه و رژیم درمانی در بیماری دیابت:
نتایج مطالعات ثابت کرده اند مداخلات تغذیه ای توسط مشاور و متخصص تغذیه در بیماری دیابت، باعث کنترل بهتر قند خون و کاهش ۱ درصد در A1C ( میانگین تغییرات قندخون سه ماهه) بیماران دیابتی نوع ۱ و کاهش ۱ تا ۲ درصدی A1C در بیماران دیابتی نوع دو می شود. رژیم درمانی مناسب در این بیماران سبب کنترل وزن و در نتیجه کاهش و کنترل قند خون می شود، از طرفی حساسیت انسولین بهبود می یابد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سکته کاهش می یابد. هم چنین توجه به دریافت برخی ویتامین ها در بیماری دیابت جهت حفظ سلامت عروق بسیار ضروری است.
و‌ با تنظیم رژیم غذایی اصولی و تجویز مکمل های مورد نیاز توسط مشاور تغذیه، این ملاحظات تغذیه ای و تامین مواد مغذی پوشش داده می شود.

در بیماری های قلبی عروقی نیز مداخلات تغذیه ای بسیار موثر است.مشخص است که رژیم غذایی نامناسب، عامل محیطی عمده ای است که باعث آترواسکلروز عروق کرونر می شود.
بنابراین کاهش گرفتگی های عروق، کاهش کلسترول بد خون، افزایش کلسترول خوب خون، همگی با رعایت برنامه ی غذایی مناسب و اصلاح شیوه ی زندگی قابل دستیابی هستند.
در بیماری پرفشاری خون زمانیکه قطر رگ کاهش می یابد (همچون آترواسکلروز)، مقاومت و فشار خون افزایش می یابد. بر عکس زمانی که قطر رگ افزایش می یابد، مقاومت و فشار خون کاهش می یابد. بنابراین هر عاملی که از تنگ شدن رگ ها پیشگیری کند در کنترل فشار خون موثر است. و قطعا تغذیه ی مناسب در کاهش گرفتگی عروق و بنابراین کاهش پر فشاری خون موثر است.
ضمن اینکه تغییر عوامل شیوه ی زندگی اثر بخشی ثابت شده ای در پیشگیری اولیه و کنترل پر فشاری خون دارد. این عوامل شامل کاهش وزن، محدودیت دریافت الکل، رعایت الگوی غذایی با تاکید بر مصرف میوه ها، سبزی ها، و لبنیات کم چرب، کاهش چربی، به ویژه اسیدهای چرب اشباع، کاهش دریافتی سدیم غذایی، افزایش فعالیت فیزیکی و ترک سیگار است. در کسانیکه فشار خون طبیعی دارند، نشان داده شده است که اصلاح این عوامل، فشار خون را کاهش می دهد. یکی از الگوهای غذایی که در کنترل پرفشاری خون موثر است، رژیم غذایی DASH می باشد که غنی از سبزی ها، میوه، تنظیم مناسب لبنیات کم چرب، و‌ محدویت چربی های اشباع می باشد که بر حسب وزن، قد و شرایط فردی توسط متخصص تغذیه تنظیم می شود.
علاوه بر بیماری دیابت، بیماری های قلبی عروقی و پر فشاری خون، نقش تغذیه درمانی در بیماری های کلیوی( شامل سنگ کلیه، نارسایی کلیه، مراحل پیش از دیالیز و پس از آن )، بیماری کبد چرب، نقرس، بیماری های رماتیسمی، پسوریازیس،
اختلالات تیروئیدی، بیماری های گوارشی (اسهال، یبوست، نفخ و ،،،) ثابت شده است و هر کدام از این بیماری ها، رژیم خاص خود را دارند و ممکن است بر حسب شرایط، نیازهای تغذیه ای و کمبود مواد مغذی، مکمل های مورد نیاز هم توسط  متخصص تغذیه تجویز شود.
هم چنین خدمات، توصیه ها و رژیم های تخصصی در زمینه ی بیماری های عصبی، اختلالات متابولیک، اختلالات خوردن و ،،، در بخش تغذیه و رژیم درمانی ارائه می گردد.

در این مسیر ما می توانیم در بخش تغذیه درمانی، به صورت حضوری و غیر حضوری به این بیماران مشاوره دهیم.